Birecik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Vizyon: Kurumsal kimliği ve sunduğu hizmetlerle örnek alınan, kültürel mirası değerlendirebilen, yaşanan hayatı yorumlayabilen, problemlere çözüm üretebilen, mesleğinde önder, saygılı ve sorumlu bireyleri yetiştiren bir kurum olmayı başarmaktır. Başarıları ve kurumsal kültürüyle Türkiye’deki en iyi on imam hatip lisesi arasına girerek, SÜREKLİ GELİŞEN VE REKABET EDEBİLEN ÖRNEK BİR OKUL OLMAKTIR. Teknolojik gelişmeleri takip edip uygulanan, sevgi ve hoşgörü iklimi soluklayan bir kurum olarak vatansever, çalışkan, üretken hür iradeli ve düşüncelerini ifade yetisine sahip bireyler yetiştirmektir

Misyon: Öğrencilerimizin zihninde, insana, düşünceye, özgürlüğe, ahlaka,saygıya ve kültürel mirasa dayanan bir din öğretimi anlayışının yayılmasına katkıda bulunmak, evrensel ilkeleri gözeten, yüksek karakterli ve nitelikli insanlar yetiştirmektir. Biz öğrencilerimizi geleceğe hazırlamak için onları; bilgili, kültürlü, başarılı, kendine güvenen kişiler olarak yetiştirmek, 21. yüzyılda gelişen ihtiyaçlara cevap verecek bireyler olarak hayata hazırlamak, insana değer veren, problemlere çözüm üretebilen milli ve manevi değerlerini koruyan ve geliştiren kişilikli insanlar olarak yetiştirebilmek için varız. Kendisini, ailesini, milletini, yurdunu seven ve daima yüceltmeye çalışan, sorumluluklarının farkında, çağın gereklerini yerine getirebilecek bilgi ve beceri düzeyine sahip, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, ahlaklı, çalışkan, demokratik bireyler yetiştirmek için çalışıyoruz.

Başarılar:

Saatler: 08.00 - 15.20
Yabancı Dil: İNGİLİZCE - ARAPÇA
Servis Bilgisi: YOK
Taban-Tavan Puan Bilgileri: 2013-2014 : 170-350 2014-2015 : 170-410 2015-2016 : 170-390
Sportif Etkinlikler:
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları:
Kontenjan Bilgileri: 2014-2015: 170 2015-2016: 170

WEB - https://birecikkizanadoluihl.meb.k12.tr

Adres - Meydan Mahallesi Oktay Çulcu Cad. Öğretmenevi Yanı

Öğretim Şekli :NORMAL EĞİTİM

Yerleşim Yeri - Birecik ilçe merkezinde yer almaktadır.

Adres - Meydan Mahallesi Oktay Çulcu Cad. Öğretmenevi Yanı

Ulaşım MERKEZDE